Se ”Vilken Kajak ska man välja?”. Där ser du en översiktsbild på en del av våra kajaker. Då kan du lättare jämföra de olika modellerna och storlekarna!

Fiskekajakerna – finns både som ”sit-on-top” och ”sit-in” modell, se nedan. De är diskret gröna, har flera spöhållare och är speciellt utformade för jakt och fiske och foto.

Sit-on-top – Du sitter säkert och öppet i en rymlig sittbrunn med benen öppet. Den är mycket vridstyv och stabil. Om det kommer vatten i sittbrunnen rinner det ut genom det självlänsande dräneringshålet. Perfekt för dig som vill sitta öppet och sola benen eller leka i vågorna så vattnet sköljer över kajaken utan att den vattenfylls. Om man kapsejsar i en sit-on-top kajak, är det bara att ta sig upp på den igen och fortsätta paddla eftersom den inte kan fyllas med vatten.

Sit-in – Klassisk modell där du sitter bekvämt med benen inne i kajaken. Ett justerbart rejält ryggstöd ger ett avslappnande stöd åt ryggen. Om man kapsejsar i en sit-in kajak måste man ta sig in till stranden och tömma den på vatten innan man fortsätter paddla igen.

Vi har även en kajak med trampor – Se Alligator 10. I denna har du händerna fria till jakt, fiske och foto.

Posted in: Frågor om kajak,